Καπέλο Βαρελάκι Κόκορας Εσωτερική Βάση Με Πατούρα

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
70.68€

Το νέο καπέλο Βαρελάκι Κόκορας σχεδιάστηκε, πατενταρίστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Gaiolithos. Συνδυάζει το μοντέρνο σχεδιασμό, την λειτουργικότητα και την παράδοση.

Προτείνεται ειδικά για τις περιπτώσεις με δυσμενείς εξωτερικές σύνθηκες, όπου συνήθως ο εξωτερικός δυνατός αέρας εισέρχεται και παρεμποδίζει την καλή λειτουργία της καμινάδας. Συνδυάζει την λειτουργία όλων των περιστρεφόμενων καπέλων, χωρίς όμως να καταπόνηση από τις δυσμενείς συνθήκες. Δυνατός αέρας σε μεγάλα υψόμετρα, νησιά κτλ

Πώς λειτουργεί;

Ο μηχανισμός του καπέλου περιέχει ένα κλειστό «ποτηράκι» με λάδι, μέσα στο οποίο ο άξονας περιστροφής και το διπλό ρουλεμάν με μπίλια πετυχαίνουν τη σταθερή περιστροφή του εσωτερικού μέρους του καπέλου. Το κλειστό ποτηράκι αποτρέπει τον καπνό της καμινάδας να εισέρχεται μέσα στο μηχανισμό, διατηρώντας τον σε καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια. Η σταθερή και ανθεκτική κατασκευή του άξονα επιτρέπει το καπέλο να περιστρέφεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εξωτερικό μέρος του καπέλου, το βαρελάκι, παρεμένει σταθερό. Το εσωτερικό μέρος του καπέλου περιστρέφεται από τον εξωτερικό ανεμοδείκτη και έρχεται πάντα σε "πλάτη" με τον εξωτερικό άνεμο, προστατεύοντας τη φυσική λειτουργία της καμινάδας. Ο καπνός εξάγεται κανονικά μέσα από το υπόλοιπο μισό καπέλο.

Πώς θα διαλέξω τι μέγεθος βάση χρειάζομαι;

Για τι χρήση ενδείκνυται;

Το βαρελάκι κόκορας είναι κατάλληλο για όλων των ειδών τις καμινάδες

  • Ενεργειακά τζάκια
  • Παραδοσιακά τζάκια
  • Ξυλόσομπες
  • Ψησταριές/φούρνοι
  • Εξαερισμός χώρων

Όταν φυσάει πολύ, το καπέλο κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση ξύλου;

Όχι! Στην περίπτωση που ο εξωτερικός αέρας είναι πολύ δυνατός,  η γρήγορη περιστροφή του καπέλου δεν αυξάνει την κατανάλωση των ξύλων,  ούτε μεταφέρει την παραγώμενη θερμότητα έξω από την καμινάδα. Το καπέλο δεν λειτουργεί σαν απορροφητήρας. 

Τα καπέλα τύπου βαρελάκι κόκορας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο εξωτερικός αέρας (δυνατός άνεμος) να εμποδίζεται από την πλάτη του καπέλου και να μην εισέρχεται στην καμινάδα. Αποτρέπεται τελείως το σύνηθες πρόβλημα του "ανακατέματος" ή της επιστροφής του καπνού στην εστία.

Χρειάζεται συντήρηση;

Όχι! Το καπέλο κατασκευάζεται από ανοξείδωτη λαμαρίνα και παραμένει σε πολύ κατάσταση για αρκετά χρόνια. Δεν καταστρέφεται από την θερμοκρασία του καπνού. Μετά τη χρήση δυο ετών και άνω και κατά τον καθαρισμό ή συντήρηση της καμινάδας, προαιρετικά μπορεί να συμπληρωθεί λάδι στο βαρελάκι περιστροφής του άξονα. Το άνοιγμα του καπέλου και η συμπλήρωση λαδιού είναι απλή διαδικασία και δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Σημαντική συμβουλή!

Για να διατηρήσετε το καπέλο σας και την καμινάδα σας σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια είναι σημαντικό να:

  • Προσεχτική τοποθέτηση του καπέλου, έτσι ώστε η βάση αυτού να είναι παράλληλα με το έδαφος. Η στραβή τοποθέτηση, φθείρει τον άξονα του καπέλου.
  • Ετήσιως καθαρισμός της καμινάδας σας! Η συσσώρευση πίσσας στην καμινάδα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάφλεξη της. Στην περίπτωση ανάφλεξης το σύνηθες πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι ο χρήστης δεν αντιλαμβάνεται ότι η φωτιά φτάνει ως το καπέλο και ότι αυτή φθείρει τόσο την καμινάδα όσο και συνολικά όλα τα μέρη του καπέλου. 
  • Χρησιμοποιείτε στεγνή ξυλεία και κατάλληλη για καύση.
  • Η χρήση του τζακιού να γίνεται βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή και βάση των ισχυόντων κανονισμών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρατήρηση για μεταφορά με τα ΕΛΤΑ

Λόγω μεγάλου όγκου της κατασκευής του καπέλου, το εμπόρευμα παραδίδετε σε 2 τεμάχεια με 1 βίδα και την συναρμολόγηση την κάνετε εσείς με τη χρήση κλειδιού (νουμερο 10).