ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Καπέλο Σταθερό

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
43.40€

Το σταθερό καπέλο της εταιρείας Gaiolithos έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για τις περιοχές με πολύ δυνατούς ανέμους. πχ για κατοικιες σε μεγάλα υψόμετρα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και νησιά.

Αν χρειάζεστε σταθερό καπέλο με άλλου είδους βάση, επικοινωνήστε μαζί μας!!!

Πώς θα διαλέξω τι μέγεθος βάση χρειάζομαι;

Πώς λειτουργεί;

Το καπέλο είναι έτσι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από σταθερά και νευρωμένα πτερύγια ώστε ο εξωτερικός αέρας να εισέρχεται κ να εκτονώνεται από τα σταθερά του πτερύγια και να εξέρχεται του καπέλου χωρίς να εμποδίζει τη λειτουργία της καμίναδας. Στο εσωτερικό του καπέλου δεν υπάρχει μηχανισμός όπως στα περιστρέφομενα.

Ο καπνός, όσο είναι ακόμα ζεστός, εξάγεται με ευκολία στα πρώτα μέτρα της καμινάδας. Όσο όμως κρυώνει και ειδικά πάνω από το ύψος της ταράτσας/σκεπής, η διαφορά θερμοκρασίας παγώνει τον καπνό και δημιουργεί υγροποιήσεις. Η περιστροφή του ανέμου στα εξωτερικά πτερύγια δημιουργεί συνεχώς ένα κενό χώρο στο εσωτερικό του καπέλου το οποίο βοηθά στον ελκυσμό του καπνού στα τελευταία αυτά μέτρα της καμινάδας, χωρίς να του επιτρέπει να επιστρέφει στο κάτω μέτρος της καμινάδας και στο εσωτερικό της κατοικίας.

Για τι χρήση ενδείκνυται;

Το σταθερό καπέλο είναι κατάλληλο για όλων των ειδών τις καμινάδες

  • Ενεργειακά τζάκια
  • Απλό ανοιχτό παραδοσιακό τζάκι
  • Ξυλόσομπες
  • Για εξαερισμό χώρων
  • Ψησταριές/φούρνου
  • Καυστήρες

Όταν φυσάει πολύ, το καπέλο κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση ξύλου;

Όχι! Το σταθερό καπέλο είναι σχεδιασμένο ακριβώς για αυτή την χρήση. Να αντέχει στον δυνατό αέρα και να επιτρέπει τη φυσική λειτουργία της καμινάδας.

Χρειάζεται συντήρηση;

Όχι! Το καπέλο κατασκευάζεται από ανθεκτική ανοξείδωτη λαμαρίνα και παραμένει σε πολύ κατάσταση για πολλά χρόνια. Δεν καταστρέφεται από την θερμοκρασία του καπνού. Προαιρετικά μπορείτε να ελέγχεται το καπέλο κατά τη διάρκεια του ετήσιου καθαρισμού της καμινάδας για τυχόν συσσώρευση σκουπιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημαντική συμβουλή!

Για να διατηρήσετε το καπέλο σας και την καμινάδα σας σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια είναι σημαντικό να:

  • Προσεχτική τοποθέτηση του καπέλου, έτσι ώστε η βάση αυτού να είναι παράλληλα με το έδαφος. 
  • Ετήσιως καθαρισμός της καμινάδας σας! Η συσσώρευση πίσσας στην καμινάδα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάφλεξη της. Στην περίπτωση ανάφλεξης το σύνηθες πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι ο χρήστης δεν αντιλαμβάνεται ότι η φωτιά φτάνει ως το καπέλο και ότι αυτή φθείρει τόσο την καμινάδα όσο και συνολικά όλα τα μέρη του καπέλου. 
  • Χρησιμοποιείτε στεγνή ξυλεία και κατάλληλη για καύση.
  • Η χρήση του τζακιού να γίνεται βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή και βάση των ισχυόντων κανονισμών.