Καπέλο Κόκορας Μαύρος Στρογγυλή Βάση

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
37.94€

Παραδοσιακό καπέλο καμινάδας μαύρος κόκορας

Προτείνεται ειδικά για παραδοσιακές κατοικίες. Ο κόκορας αποτελεί ένα από τα πιο παλιά είδη καπέλου που χρησιμοποιήθηκε για τις καμινάδες. Απλό στο σχεδιασμό του, αλλά απόλυτα λειτουργικό. Αναβαθμίσαμε τον εσωτερικό άξονα, ο οποίος είναι ίδιος όπως με αυτούς στην κλασσική σειρά καπέλων, αλλά κρατήσαμε το παραδοσιακό εξωτερικό σχέδιο. Το κέντρο βάρους του κόκκορα έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται πάντα με πλάτη στον καιρό και να αλλάζει θέση όταν αλλάζει κατεύθυνση ο αέρας, προστατεύοντας το εσωτερικό της καμίναδας. Παράλληλα λειτουργεί σαν ανεμοδείκτης!

Πώς θα διαλέξω τι μέγεθος βάση χρειάζομαι;

Πώς λειτουργεί;

Ο μηχανισμός του καπέλου περιέχει ένα κλειστό «ποτηράκι» με λάδι, μέσα στο οποίο ο άξονας περιστροφής και το διπλό ρουλεμάν με μπίλια πετυχαίνουν τη σταθερή περιστροφή της πλάτης (άνω μέρος καπέλου). Το κλειστό ποτηράκι αποτρέπει τον καπνό της καμινάδας να εισέρχεται μέσα στο μηχανισμό, διατηρώντας τον σε καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια. Η σταθερή και ανθεκτική κατασκευή του άξονα επιτρέπει το καπέλο να περιστρέφεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Για τι χρήση ενδείκνυται;

Τα κλασικά καπέλα είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις καμινάδες

  • Ενεργειακά τζάκια
  • Παραδοσιακά τζάκια
  • Ξυλόσομπες
  • Ψησταριές/φούρνοι
  • Εξαερισμός χώρων

Όταν φυσάει πολύ, το καπέλο κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση ξύλου;

Όχι! Στην περίπτωση που ο εξωτερικός αέρας είναι πολύ δυνατός,  η γρήγορη περιστροφή του καπέλου δεν αυξάνει την κατανάλωση των ξύλων,  ούτε μεταφέρει την παραγώμενη θερμότητα έξω από την καμινάδα. Το καπέλο δεν λειτουργεί σαν απορροφητήρας. 

Τα καπέλα τύπου κόκκορας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο εξωτερικός αέρας (δυνατός άνεμος) να εμποδίζεται από την πλάτη του καπέλου και να μην εισέρχεται στην καμινάδα. Αποτρέπεται τελείως το σύνηθες πρόβλημα του "ανακατέματος" ή της επιστροφής του καπνού στην εστία.

Χρειάζεται συντήρηση;

Όχι! Το καπέλο κατασκευάζεται από λαμαρίνα βαμμένη σε μαυρο χρώμα και παραμένει σε πολύ κατάσταση για αρκετά χρόνια. Δεν καταστρέφεται από την θερμοκρασία του καπνού. Μετά τη χρήση δυο ετών και άνω και κατά τον καθαρισμό ή συντήρηση της καμινάδας, προαιρετικά μπορεί να συμπληρωθεί λάδι στο βαρελάκι περιστροφής του άξονα. Το άνοιγμα του καπέλου και η συμπλήρωση λαδιού είναι απλή διαδικασία και δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Σημαντική συμβουλή!

Για να διατηρήσετε το καπέλο σας και την καμινάδα σας σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια είναι σημαντικό να:

  • Προσεχτική τοποθέτηση του καπέλου, έτσι ώστε η βάση αυτού να είναι παράλληλα με το έδαφος. Η στραβή τοποθέτηση, φθείρει τον άξονα του καπέλου.
  • Ετήσιως καθαρισμός της καμινάδας σας! Η συσσώρευση πίσσας στην καμινάδα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάφλεξη της. Στην περίπτωση ανάφλεξης το σύνηθες πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι ο χρήστης δεν αντιλαμβάνεται ότι η φωτιά φτάνει ως το καπέλο και ότι αυτή φθείρει τόσο την καμινάδα όσο και συνολικά όλα τα μέρη του καπέλου. 
  • Χρησιμοποιείτε στεγνή ξυλεία και κατάλληλη για καύση.
  • Η χρήση του τζακιού να γίνεται βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή και βάση των ισχυόντων κανονισμών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρατήρηση για μεταφορά με τα ΕΛΤΑ

Λόγω μεγάλου όγκου της κατασκευής του καπέλου, το εμπόρευμα παραδίδετε σε 3 τεμάχεια με 4 βίδες και την συναρμολόγηση την κάνετε εσείς με τη χρήση κλειδιού (νουμερο 10).